Een goed werkende keuken is een schone keuken

Een goed werkende keuken is een schone keuken

Smakelijk eten?

Toen ik op zoek was naar een bedrijf dat mijn keukenrenovatie kon realiseren, stuitte ik op schokkend nieuws. Het blijkt namelijk dat de keukens van Nederlandse sterrenrestaurant ontzettend vies zijn. Sterrenrestaurants! Met vieze keukens! Ik was verbouwereerd. Meteen ging ik controleren bij welke sterrenrestaurants ik inmiddels al eens gegeten had. Welke van die restaurants zou nou zo’n vieze keuken hebben? En welke gevolgen heeft zo’n keuken voor de mensen die gegeten hebben in zo’n restaurant..? Ik legde mijn plannen voor de keukenrenovatie even aan de kant en dook in de nieuwsberichten…

Gelukkig niet allemaal

Pfoei, het valt mee. Twee op de vijf restaurants heeft een waarschuwing gekregen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Niet allemaal dus. Van de 79 restaurants die zijn bezocht, kregen 31 zaken een waarschuwing. Bij 18 zaken was niet alles op orde. En bij gelukkig 30 zaken waren totaal geen misstanden aangetroffen. Nu houd ik me uiteraard graag voor dat dat precies die restaurants waren waar ik wel eens gegeten heb..! De meest voorkomende problemen waren ongedierte, de reinheid in de keukens en het onzorgvuldig opslaan van producten. Dat laatste doet me meteen denken aan Rob Geus en z’n stickertjes. Blijkbaar had hij ook wat bezoekjes aan sterrenrestaurants mogen brengen..!

Terug naar de keukenrenovatie

Maar toen ik al deze berichten las, moest ik toch weer denken aan die keukenrenovatie waar ik al zo lang van droom. Want naast heerlijk eten hebben sterrenrestaurants nog iets gemeen: ze bezitten allemaal een superprofessionele keuken. Daardoor ben ik nog meer verbaasd over het feit dat er keukens tussen zaten die vies waren! Want serieus, als je een superstrakke keuken hebt: dan houdt je die toch wel schoon?! Zodra ik mijn keukenrenovatie gerealiseerd heb, dan komt er geen muis meer mijn keuken in! Er ligt geen kruimeltje meer op het werkblad! En geen waterspetters meer buiten de wasbak! Een keukenrenovatie is het begin van een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk vol het lekkerst bereide voedsel. De gezelligste avonden aan de eettafel. En uiteraard de schoonste keuken. Ik kreeg meteen zin die keukenrenovatie nu echt te werkelijk te laten worden. Maar hoe vind ik nou een perfect bouwbedrijf voor deze klus?

Vijf belangrijke kenmerken van een bouwbedrijf

Een bouwbedrijf voor een keukenrenovatie onderscheidt zich pas echt van de rest als hij voldoet aan de volgende kenmerken:

  • Jarenlange ervaring
  • Vakbekwaam personeel
  • Werken als erkend leerbedrijf
  • Veelzijdig in werkzaamheden
  • Flexibel in beschikbaarheid

Kies ook voor superstrak en superschoon

Dus, wilt u ook een professionele keuken? Die ook nog eens stuk schoner is dan die van, nota bene, sterrenrestaurants? Kies dan vandaag nog voor een keukenrenovatie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *